Conf. dr. Giorgiana CÃTUNESCU
Vlad Stoian2024-10-09T12:54:54+01:00
Curriculum vitae
[email protected]
Domeniu de activitate: Didactic și cercetare
Domenii de competență: Utilaje în industria alimentară, Evaluarea riscurilor produselor alimentare Antreprenoriat, Marketingul produselor agro-alimentare.
Discipline predate: Utilaje în industria alimentară, Exploatarea utilajelor din industria alimentară, Marketing, Contabilitate şi analiză economică, Antreprenoriat, Marketingul produselor locale montane, Biological hazard assessment and control in food quality management (în engleză), Metode de elaborare a lucrărilor științifice, Digitalizarea producției.
Program consultații: Pe durata activităților didactice în fiecare zi de
Luni între orele
12-14
Manuale publicate:
- 2019, Sorin Stanilă, Giorgiana M. Cătunescu, Exploatarea, întreținerea și repararea utilajelor din industria alimentară, AcademicPres, Cluj Napoca, România, ISBN 978-973-744-751-7
- 2016, Giorgiana M. Cătunescu, Mircea-Valentin Muntean, Îndrumător de lucrări practice și aplicații în industria alimantară la Operații unitare în industria alimentară, AcademicPres, Cluj-Napoca, Romania, ISBN 978-973-744-531-5
Cărți științifice publicate:
- 2023 - Cătunescu, Giorgiana M., Ioana M. Bodea, Adriana P. David, Carmen R. Pop, Ancuța M. Rotar, Chapter No. 10: Essential oils from Apiaceae family (parsley, lovage, and dill), In: Essential Oils Extraction, Characterization and Applications, Editors: Gulzar Nayik, Mohammad Javed Ansari, ISBN: 9780323917407, Elsevier
- 2023 - Cătunescu, Giorgiana M., Ioana M. Bodea*, Ruth Hornedo-Ortega, M. Carmen Garcia-Parrilla, Ana M. Troncoso, and Ana B. Cerezo, Chapter 15. Novel Extraction Methods of Anthocyanins from Plums, Plum Products, and By-Products, In: Handbook of Plum Fruit Production, Postharvest Science, and Processing Technology, Edited By Amir Gull, Gulzar Ahmad Nayik, Sajad Mohd Wani, Vikas Nanda, ISBN 9781032062426, CRC Press, 303-327.
- 2021 - Giorgiana M. Cătunescu, Ioana M. Bodea, Carmen R. Pop, Ruth Hornedo-Ortega, M. Carmen Garcia-Parrilla, Ana M. Troncoso, Ana B. Cerezo And Ancuța M. Rotar, 2021, Chapter 1. Effect of Processing on the Bioactivity of Blueberries Anthocyanins, in Blueberries: Nutrition, Consumption and Health, Laura M. Williams (Editor), ISBN: 978-1-53619-568-2, Nova Science Publisher, New York
- 2021 - Ruth Hornedo-Ortega, Giogiana M. Cătunescu, M. Carmen Garcia-Parrilla, Ana M. Troncoso and Ana B. Cerezo, 2021, Chapter 3. Blueberry Anthocyanins: Profile, Metabolism, and Biological Activity, in Blueberries: Nutrition, Consumption and Health, Laura M. Williams (Editor), ISBN: 978-1-53619-568-2, Nova Science Publisher, New York
- 2015 - Mircea-Valentin Muntean, Giorgiana M. Cătunescu, Iradierea metoda de conservare a produselor alimentare, 2015, Risoprint, 978-973-53-1692-1
Proiecte de cercetare coordonate:
- 2023-2027, Director de proiect pentru partenerul USAMV CN al proiectului GP/EFSA/BIOHAW/2023/01 cu titlul “Support to EFSA in the Risk Assessment of Alternative Methods for the Use and Disposal of Animal By-Product and Derived Products”, finanțat de EFSA
- 2023-2024, Director de proiect pentru partenerul USAMV CN al proiectului EUBA-EFSA-2022-ENREL-02 - Selection of hosting sites and fellows for EU-FORA Risk Assessment Fellowship Programme, cu titlul “Risk assessment of food additives including dietary exposure”, finanțat de EFSA
- 2022-2023, Coordonator al consorțiului pentru proiectul GP/EFSA/ENCO/2021/01, Selection of hosting sites and fellows for EFSA’s European Food Risk Assessment Fellowship (EU-FORA) Programme, cu titlul “Training in modern statistical methodologies and software tools for the definition and analysis of (stochastic) Quantitative Microbial Risk Assessment models with a comparison between the Romanian and Spanish Food Supply Chains”, finanțat de EFSA
- 2022, Fulbright Visiting Scholar, Cornell College of Agriculture and Life Science (Cornell CALS), “Can High-Intensity Pulsed Light and Bacterial Cellulose Assure Food Safety?”
- 2021-2023, GREENTOP - Agro-Biodiversity/121447 for POC/163/1/3, finanțat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
- 2019, Proiect de mobilitate a cercetătorilor PN-III-P1-1.1-MC2019-0213
- 2018 – 2019, EU-FORA Fellowship, work programme “Risk Assessment methodologies in the field of contaminants, food contact materials, technological ingredients and nutritional risks”, in the Nutrition and Bromatology, Toxicology and Legal Medicine Department, Faculty of Pharmacy, University of Seville, finanțat de EFSA
- 2018, Proiect de mobilitate a cercetătorilor PN-III-P1-1.1-MC/ 312/18.10.2018
- 2017, Proiect de mobilitate a cercetătorilor PN-III-P1-1.1-MC/ 382/15.12.2017
- 2014-2015, Grant Post-doctoral - Grant POSDRU/159/1.5/S/132765 „Activitatea antimicrobiană a plantelor aromatice tradiționale românești”
- 2012, Grant USAMV-CN, 1215/25/06.02.2012 „The effect of gamma ionizing radiation on the main quality characteristics of parsley”, USAMV CN
Conducător teze de doctorat: NU
din anul: -
Teze de doctorat finalizate: -
Teme de lucrări de licență/disertație:
Programul
de studii |
Temele de cercetare (licență și disertație) |
EMAIA, TPPA, CEPA, IPA |
- Optimizarea extracției cu microunde a compușilor bioactivi din matrici vegetale (ex. plante aromatice și condimentare, fructe și legume)
- Evaluarea efectelor procesării minime în industria alimentară (radiații ionizante, ambalare în atmosferă modificată)
- Evaluarea efectelor uscării asupra matricilor vegetale (ex. plante aromatice și condimentare, fructe și legume)
- Optimizarea parametrilor de proces la coacerea produselor de patiserie și panificație
- Optimizarea parametrilor de proces la presarea produselor oleaginoase
|
Agricultură și Montanologie |
- Cercetare de marketing privind consumul de ... (produse agro-alimentare) în ... (localitate, județ)
- Efectul pandemiei COVID-19 asupra comportamentul consumatorului de ... (produs agro-alimentare) în ... (localitate, județ)
- Studiul pieței de mașini și utilaje agricole în ... (județ, regiune)
- Studiu de piață privind lansarea unui nou produs agro-alimentar la SC ... SRL
- Analiza financiar-contabilă la SC ... SRL |
MRNA |
- Studiu de fezabilitate privind lansarea unui nou produs agro-alimentar la SC ... SRL
- Studiu de fezabilitate privind lansarea unui nou produs agro-turistic la SC ... SRL
- Efectul pandemiei COVID-19 asupra antreprenorilor din domeniul agro-alimentar care activează în ... (județ, regiune)
- Efectul pandemiei COVID-19 asupra antreprenorilor din domeniul agro-turistic care activează în ... (județ, regiune)
- Cercetare de marketing privind consumul de ... (produse agro-alimentare) în ... (localitate, județ)
- Plan de afaceri privind lansarea unui nou produs agro-alimentar
- Plan de afaceri privind lansarea unui nou produs agro-turistic |
MCA |
- Microbiological risk assessment of Listeria monocytogenes in frozen produce
- Microbiological risk assessment of Campylobacter jejuni in refigerated chicken burger patties |
Alte informații:
Publons: publons.com/a/1320175/
Orcid: orcid.org/0000-0002-8006-4973