Conf. dr. Adriana DAVID

Conf. dr. Adriana DAVID

Responsabil cu calitatea și resursa umană

Curiculum vitae [email protected]   Domeniu de activitate: didactic, cercetare și consultanță Domenii de competență: Tehnologii generale în industria alimentara, Optimizare de tehnologie și procese în industria alimentara, Controlul calității produselor alimentare, Proiectarea de produse, Utilaje pentru industria alimentară și Instalații frigorifice pentru industria alimentară Program de consultații:  Pe durata activităților didactice în fiecare zi de marti între orele 14-16   Manuale și indrumătoare publicate:
  1. Adriana - Paula David, 2022 – Tehnologii generale in industria alimentară, Editura AcademicPres, Cluj – Napoca, eISSN: 978-973-744-967-2
  2. Adriana - Paula David, 2022 – Îndrumător de lucrări practice - Biofizică, Editura AcademicPres, Cluj – Napoca, eISSN: 978-973-744-966-5
  3. Claudia Balint, Adriana - Paula David, 2023 – Fizică cu aplicații în biologie – îndrumător de lucrări practice, Editura AcademicPres, Cluj – Napoca,
  4. Adriana - Paula David, Emil Racolta, 2010 - Utilajul si tehnologia zaharului, Editura RISOPRINT, Cluj – Napoca, ISSN: 978-973-53-0302-0.
  5. Stetca Gheorghe, David Adriana– Paula, 2009 - Igienizarea unităților de industrie alimentară, Editura RISOPRINT, Cluj – Napoca.
  6. Naghiu Alexandru, Timar Adrian, David Adriana, Naghiu Anca, 2005 - Tehnica frigului si climatizare in industria alimentara, Editura RISOPRINT, Cluj – Napoca, ISBN 973-656-815-6.
    Cărți științifice:  
  1. Adriana - Paula David, 2022 - Optimizarea procesului de coacere din cadrul liniei tehnologice de obținere a produselor de panificație, Editura AcademicPres, Cluj – Napoca, eISSN: 978-973-744-968-9
  2. Cecilia Roman, Lacrimioara Senilă, Serban Meza, Adriana – Paula David, Mirela moldovan, Ion Tenu, Mihai Nicolescu, (2019) - SISTEM COMPLEX, INTEGRAT PENTRU OPTIMIZAREA TEHNOLOGICA SI VALORIFICAREA SUPERIOARA A SUBPRODUSELOR VITIVINICOLE, VINIVITIS, vol 2., Editor Cecilia ROMAN și colab. , ICIA, Cluj Napoca, ISBN 978-973-0-31446-5
  3. Cecilia Roman, Lacrimioara Senilă, Serban Meza, Adriana – Paula David, Mirela moldovan, Ion Tenu, Mihai Nicolescu (2020) - SISTEM COMPLEX, INTEGRAT PENTRU OPTIMIZAREA TEHNOLOGICA SI VALORIFICAREA SUPERIOARA A SUBPRODUSELOR VITIVINICOLE, VINIVITIS, vol 3., Editor Cecilia ROMAN și colab. , ICIA, Cluj Napoca, ISBN 978-973-0-3359-4
  4. Cecilia Roman, Lacrimioara Senilă, Serban Meza, Adriana – Paula David, Mirela moldovan, Ion Tenu, Mihai Nicolescu, (2021) - SISTEM COMPLEX, INTEGRAT PENTRU OPTIMIZAREA TEHNOLOGICA SI VALORIFICAREA SUPERIOARA A SUBPRODUSELOR VITIVINICOLE, VINIVITIS, vol 4., Editor Cecilia ROMAN și colab. , ICIA, Cluj Napoca, ISBN 978-973-0-34597-1
    Proiecte de cercetare coordonate:
  1. Proiect POC - Amprentarea si trasabilitatea unor noi sortimente de branzeturi produse in Transilvania cu număr de înregistrare electronică SMIS 105533,  Responsabil SC Agro Cosm Fan SRL
  2. Contract 4 PCCDI/2018 - PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0251 - Sistem complex, integrat pentru optimizarea tehnologica si valorificarea superioara a subproduselor vitivinicole Acronim VINIVITI – responsabil proiect USAMV Cluj - Napoca
  3. Proiect component nr 1, Valorificarea superioara a biomasei subprodus din exploatatiile vitivinicole pentru obtinerea de energie regenerabila, VALOVITIS, coordonator INCDO-INOE 2000, Bucuresti si Filiala din Cluj-Napoca,  din cadrul proiectului de cercetare PCCDI 4/2018 depus la Programul 1 - Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2. Performanță instituțională Proiecte de dezvoltare instituțională - Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI  competiția 2017
  4. Proiect component nr 2, Cercetarea si dezvoltarea unui sistem inteligent pentru aplicarea eficienta economic si durabila a tratamentelor fitosanitare in cultura vitei-de-vie, TRAFITVITIS, coordonator Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, din cadrul proiectului de cercetare PCCDI 4/2018 depus la Programul 1 - Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2. Performanță instituțională Proiecte de dezvoltare instituțională - Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI competiția 2017
  5. Proiect component nr 3, Dezvoltarea unui sistem modern, avansat de erbicidare ecologica (termica) pentru cultura vitei-de-vie, ECOERBVITIS, coordonator USAMV Cluj – Napoca, din cadrul proiectului de cercetare PCCDI 4/2018 depus la Programul 1 - Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2. Performanță instituțională Proiecte de dezvoltare instituțională - Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI competiția 2017
  6. Proiect component nr 5, Dezvoltarea unui sistem integrat pentru recuperarea biomasei subprodus din exploatatii viticole in vederea valorificarii, REVITIS, coordonator USAMV Iasi,  din cadrul proiectului de cercetare PCCDI 4/2018 depus la Programul 1 - Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2. Performanță instituțională Proiecte de dezvoltare instituțională - Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI  competiția 2017
    Teme de lucrări de licentă:
  1. Optimizarea tehnologiei de obținere a unor produse alimentare "clean label".
  2. Studiu privind influența factorilor tehnologici asupra calitatii produselor de panificație
  3. Studiu privind influența factorilor tehnologici asupra calitatii brînzeturilor.
  4. Optimizarea tehnologiei de maturare în industria alimentara.
  5. Proiectarea de produse alimentare noi sau imbunătățite nutrițional.